Mancarica de mazare verde

de Catalina L in Mancaruri de legume, 17 Ian 2016 | 3994 vizualizari

 

Mazarea verde este un adevarat depozit de nutrienti, continand 8 vitamine, 7 minerale, fibre si proteine.
Iata cateva din beneficiile acesteia asupra organismului:
- intareste oasele
- este o buna sursa de acid folic si vitamina B6.
- energizarea organismului- o buna sursa de vitamina C
- o parte din nutrientii din mazare, inclusiv vitamina C, sunt elementari in protejarea organismului impotriva cancerului.
 
Alte beneficii ale mazarii:
- Prin continutul scazut de calorii, sunt o alegere buna pentru persoanele care incearca sa slabeasca.
- Fibrele din componenta mazarii o recomanda persoanelor care sufera de constipatie.
- Luteina din mazare protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei ce se instaleaza odata cu inaintarea in varsta.
- Mazarea verde incetineste procesul aparitiei glucozei in sange
(sursa : http://www.reteteculinare.ro)
 
Am folosit mazare verde "proaspata"- curatata si pusa apoi la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400 g mazare verde boabe
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 100 g bacon afumat- felii subțiri
  • 3 morcovi curatati si taiati rondele
  • 6 cartofi curatati si taiati cuburi
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • 2 cani cu apa
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
  • prune uscate (facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare verde:

Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon.

Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul.

Adaugam apoi mazarea verde, boia dulce și se revine totul cateva minute.

Diluati bulionul de tomate intr-un pahar de apa.

Adaugati bulionul, cartofii si inca o cana cu apa.

Se condimentează cu sare, piper, se adauga cimbrul si dafinul și se fierbe la foc mic timp de 25 minute.

Adaugati apa daca mai trebuie  si prunele uscate cand mai raman 5 minute.

Serviti cald .

 

Pofta Buna!!!!

TIPS-URI

1

prunele uscate vor da un gust bun si vor diminua aciditatea bulionului de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

17.01.2016, 20:57

Zamfira 1

17.01.2016, 21:26

Gicuta 1

18.01.2016, 08:51

Imi place!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete simple cu maioneza